ARENA ULSTEIN

ULSTEIN arena

ULSTEINVIK, 2017
ULSTEIN KOMMUNE
10 000 m²

Ulstein Arena er det nye samlingsstedet for idrett og kultur i Ulsteinvik og består av en flerbrukshall, bibliotek, badeanlegg og en klatrehall. Arenaen er plassert blant småhusbebyggelsen i Ulsteinvik sentrum og målet har vært å skape et anlegg tilpasset omgivelsene som bidrar med verdiskaping i en urban sammenheng.

Arkitektonisk er prosjektet løst ved at de to hallene danner hvert sitt volum, delvis lagt inn i terrenget. Det omkringliggende landskapet løper langs og mellom bebyggelsen på flere nivåer og danner en serie av nye urbane byrom i forlengelse av byens gågater. På denne måten videreføres og forsterkes bystrukturen med nye forbindelser til bykjernen samtidig som det skapes en synergi mellom byens liv og arenaens aktiviteter.

Utformingen av huset har tatt utgangspunkt i å forsterke den lokale identiteten, der byggets skrå former står i dialog med fjellene i bakgrunnen, men også som en tydelig referanse til byens verftsindustri. Fasadene består av eksponerte konstruksjoner i plasstøpt betong, delvis kledt med mørke sinkplater, mens de innvendige rommene har fått en varmere materialitet med utstrakt bruk av tre.

Ulstein Arena vant Statens pris for byggkvalitet 2018. Anlegget er prosjektert sammen med badefaglig arkitekt Nils Tveit og landskapsarkitektene Bjørbekk & Lindheim.

Se oppføringen av Ulstein Arena fra sprenging til ferdig bygg. Filmen er produsert av Per Eide Studio AS og HelloNeo.

Ulstein Arena er det nye samlingsstedet for idrett og kultur i Ulsteinvik og består av en flerbrukshall, bibliotek, badeanlegg og en klatrehall. Arenaen ligger midt i Ulsteinvik sentrum, omringet av småhusbebyggelse. Målet har vært å skape et anlegg tilpasset omgivelsene som skaper verdier for byen, også i en urban sammenheng.

Arkitektonisk er prosjektet løst ved at de to hallene danner hvert sitt volum, delvis lagt inn i terrenget. Det omkringliggende landskapet løper langs og mellom bebyggelsen på flere nivåer og danner en serie av nye urbane byrom i forlengelse av byens eksisterende gågater. På denne måten skapes det et samspill mellom anleggets og byens aktiviteter som binder omgivelsene sammen rundt det nye anlegget. Utformingen av huset har tatt utgangspunkt i å forsterke den lokale identiteten, der byggets skrå former står i dialog med fjellene i bakgrunnen, men også som en tydelig referanse til byens verftsindustri. Fasadene består av eksponerte konstruksjoner i plasstøpt betong, delvis kledt med mørke sinkplater, mens de innvendige rommene har fått en varmere materialitet med utstrakt bruk av tre.